TABARA DE ZI – POIENILE DE SUB MUNTE

TABARA DE ZI – POIENILE DE SUB MUNTE

TABARA DE ZI – POIENILE DE SUB MUNTE, MARAMURES, ROMANIA

Echipa centrului de zi Micul Print in parteneriat cu asociatia Sos Bambini a organizat in localitatea Poienile de Sub Munte doua tabere educative adresate copiilor cu varstele cuprinse intre 6 si 14 ani. Una dintre tabere a avut loc vara trecuta si a avut ca si continuare tabara din vacanta intersemestriala din acest an(tabara organizata la insistentele cadrelor didactice din comuna).

Ca si specific, tabara de vara se axeaza in mare parte pe activitati cu caracter ludic, organizarea de ateliere creative, cineforum, tombola, intreceri sportive, excursii, ateliere de dans si concursuri de cultura generala. Noutatea adusa de tabara intersemestriala este adusa de cursurile de matematica si engleza informala, ca si raspuns la nevoile elevilor din scoala.
Pentru vara anului 2018, ne propunem sa continuam proiectul, de aceasta data ne referim la doua tabere desfasurate in paralel,  una la scoala din Luhei si cealalta la scoala din Uloha(catun al satului Poienile de Sub Munte).

Motivul principal pentru care am ales sa continuam aceste tabere este acela al nevoii de a oferi copiilor de acolo o sansa la un tip de educatie alternativa cu care nu s-au mai intalnit, locuind intr-o zona destul de izolata geografic vorbind (fiind la granita cu Ucraina).

in plus mare parte dintre familii au cel putin un membru plecat in strainatate, de regula mama, aceasta ducand cu sine la o serie de dezechilibre la nivel emotional al copiilor. De asemenea exista mari discrepante in randul locuitorilor de acolo, multi fiind cu o situatie materiala precara deseori copiii fiind obligati sa lucreze inca de la varste timpurii.

Anticipare costuri tabara:
Costuri cu materiale educative: 450 ron
Costuri cu masa (copiilor si voluntarilor): 2500 ron
Costuri combustibil echipa de voluntari : 650 ron
Costuri diplome, afise, fluturasi: 150 ron
Costuri totale: 3750 ron