POVESTEA NOASTRA

SOS Bambini: totul incepe cu Silvia, Adela si Viorica

Silvia, Adela si Viorica sunt femeile extraordinare care au pus bazele SOS Bambini Romania. Poveste noastra a inceput cu Silvia, care a renuntat la cariera ei de succes in management pentru a se concentra pe cariera de mama cu norma intreaga. Silvia s-a imprietenit cu Adela, un psiholog foarte bun care impresioneaza prin sensibilitatea sa fata de copii. Adela i-a povestit Silviei despre Viorica, prietena ei din facultate, aflata la conducerea Centrului pentru Copii Abandonati din Sighetu-Marmatiei.

In iulie 2004, Silvia vine la Sighetu-Marmatiei ca voluntar in centrul condus de Viorica. Ceea ce a vazut aici a impresionat-o atat de tare incat a decis ca trebuie sa faca ceva pentru a schimba in bine viata copiilor abandonati din Romania.

SOS Bambini: de la idee la proiect

Silvia, Adela si Viorica au vrut ca lumea copiilor abandonati sa devina una mai buna. Ideea infiintarii organizatiei SOS Bambini a sclipit pentru prima data.

Intoarsa acasa in Italia, la Milano, Silvia, impreuna cu cativa prieteni si colegi, fondeaza la finele anului 2005 asociatia SOS Bambini Onlus. Fondatorii asociatiei provin din medii diferite, au cariere diferite, experiente de viata diferite, insa aceasta eterogenitate unita cu dorinta comuna de a contribuii la un viitor mai bun au reprezintat adevarata forta a grupului.

Solidaritatea si entuziasmul multor persoane le-au dat curajul sa porneasca in aceasta minunata aventura, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Dupa luni intregi de munca si efort sustinut, Silvia si prietenii ei trimit primele ajutoare Centrului, chiar de Craciun: copiii primesc imbracaminte, jucarii si lapte praf. Pentru multi dintre acesti copii aceasta era pentru prima oara cand Mos Craciun isi amintea de ei.

Acesta a fost inceputul. Ce a urmat? In primul an si jumatate, SOS Bambini a trimis copiilor din Romania peste 4 tone de ajutoare constand in alimente, imbracaminte, jucarii si materiale didactice.

SOS Bambini: prezent si viitor

Asociatia numara in prezent circa 80 de membri activi si o lista de peste 2000 de persoane care primesc regulat informatii prin e-mail despre activitatea noastra.

Activitatea noastra se bazeaza pe initiativa si energia voluntarilor, atat in ceea ce priveste timpul cat si competentele, astfel incat sa nu existe costuri fixe iar fondurile colectate sa fie folosite in totalitate si exclusiv pentru proiectele initiate.

Toate persoanele implicate in asociatia SOS Bambini contribuie la identificarea cazurilor de copii care necesita sustinere, pregatirea si intocmirea proiectelor de sprijin direct sau indirect, identificarea resurselor de finantare si obtinerea finantarii proiectelor.

Permanent, depunem eforturi pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor gazduiti. Astfel, SOS Bambini isi aduce contributia prin:

Planurile noastre de viitor sunt mari. Ne dorim sa putem facem mai mult si mai bine. Din acest motiv cautam oameni cu inima deschisa care inteleg situatia copiilor aflati in dificultate, a copiilor care se confrunta cu probleme de supravietuire intr-o societate care nu le asigura in mod natural conditiile de care au nevoie. Orice ajutor este binevenit, asadar, daca vrei sa ni te alaturi, te rugam, nu ezita sa ne contactezi. Iti multumim!

SOS Bambini in Italia

In Italia, SOS Bambini organizeaza permanent strangeri de fonduri pentru a sprijini activitatea asociatiei in Romania si Guatemala. Totodata, le oferim asistenta altor organizatii de ajutorare a copiilor si adolescentilor din Italia in ceea ce priveste recrutarea si managerierea voluntarilor.

SOS Bambini in Guatemala

In Guatemala, SOS Bambini este implicata intr-un proiect de ajutorare a copiilor care traiesc intr-unul dintre cele mai sarace cartiere ale orasului Coban, Barrio El Esfuerzo. In parteneriat cu asociatia Rainbow Guatemala, SOS Bambini organizeaza lectii de citire si scriere si ofera asistenta psihologica pentru 30 de copii.