Doneaza din suflet! Alege sa ajuti

Vechiul Testament vorbeste despre zeciuiala, adica donarea a 10% din tot ceea ce castigi in diferite cauze umanitare sau sociale. Ideea principala este sa ajutam persoanele care nu sunt la fel de norocoase ca si noi, neavand adeseori: o masa, o casa, o familie, o caldura a unui camin, a unor parinti, persoane care nu au sansa de a beneficia de o educatie decenta, de o viata normala.

O veche expresie romaneasca, care in timp a prins conotatii spirituale, „Dar din dar se face Rai” indeamna la smerenie. Expresia spune ca daca vei oferi bucurie, bine, zambete, vei darui, vei beneficia si tu la randul tau de toate acestea si intr-un final, toate aceste gesturi te vor duce in Rai.

Donatiile nu sunt tot timpul de natura financiara. Copiii dintre centrele de plasament si familiile nevoiase primesc cu aceeasi bucurie si alimente sau imbracaminte. Astfel, in cazul in care vrei sa faci donatii ce constau in alimente (neperisabile) sau articole de imbracaminte, contacteaza-ne si vom gasi o solutie ca acestea sa ajunga la persoanele carora le vor fi cel mai utile.

Doneaza Alimente

Doresti sa faci mai multe pachetele cu diverse alimente sau sa donezi un tip de alimente la care esti producator? Ne poti contacta si ajutorul tau va fi apreciat cum se cuvine si recompensat cu zambete sincere. In principiu alimentele ar trebui sa fie neperisabile (alimente care nu se strica sau nu se distrug usor cand sunt transportate sau depozitate in soare/frig), de exemplu: ulei, faina, zahar, orez, etc. dar nu neaparat, pot fi si produse perisabile: paine, fructe, legume, carne, produse lactate, daca produsele pot ajunge in timp util si proaspete la beneficiarii finali.

Doneaza obiecte care nu-ti mai sunt necesare

Ajutorul poate consta in orice obiecte din casa pe care noi le consideram banale si uzuale dar de care unele familii si in special copii din cetrele de plasament nu se bucura probabil niciodata. Doneaza:

• calculatoare – pentru ai ajuta sa se adapteze tehnologic, sa invete si sa descopere lumea din jur mai usor

• manuale, carti, caiete nescrise, rechizite in general – pentru a le da o sansa la o educatie mai buna

• jucarii – pe care nu le mai folosesti de cand erai mic sau de care copilasii tai sau plictisit

• telefoane vechi – in general copii din centrele de plasament privesc telefoanele mobile ca pe un vis greu de atins, cei mai multi dintre ei ajung sa isi cumpere unul dupa varsta de 18 ani, dupa ce au primele salarii. Doneaza telefoanele vechi pe care fiecare dintre noi le avem prin casa si care suntem convinsi ca nu ne vor mai folosi niciodata.

• mobilier – dulapuri, birouri, scaune, masute, etajere, noptiere, orice elemente de mobilier ai in plus prin casa pentru ca ti-ai achizitionat altele mai noi, ai renovat, pot fi de ajutor unei familii sau unor copii

• lista poate continua in aceasta directie la nesfarsit, asa cum sunt minusurile si durerile din viata acestor oameni pe care soarta i-a incercat mai greu decat pe noi.