TABARA LITORAL COPII SIGHET – CONSTANTA

TABARA LITORAL COPII SIGHET – CONSTANTA

TABARA LITORAL COPII SIGHET – CONSTANTA, ROMANIA

Pentru 13  copii 355 din cele 365 de zile ale unui an se desfasoara aproape identic, in acelasi cadru fix. 10 zile insa, ar putea fi  complet diferite. Pentru ca in aceste 10 zile ar fi putut face ceva cu totul exceptional: sa mearga intr-o tabara de vara in marea Neagra.Este vorba despre copiii din casele de tip familial Stefan cel Mare si  Bradului din Sighetul Marmatiei.

Ca si specific, tabara se axeaza pe activitatile recreative extrem de impor- tante si necesare copiilor din casele de copii  si nu numai. Atat pentru copiii cu nevoi speciale, cat si pentru ceilalti beneficiari din centrele de tip familial, organizam in fiecare vara cate o tabara la mare sau la munte, in functie de posibilitati.

Cu prilejul taberei de vara, copiii au sansa sa isi dezvolte abilitatile sociale in afara caminului familial, sa depaseasca dificultatile de integrare in colectivitate, sa relationeze cu alti copii si adulti intr-un mediu nou, ceea ce le va spori increderea in fortele proprii.Tabara de vara este o gura de oxigen pentru toti copiii, ii ajuta sa iasa din rutina zilnica,ii motiveaza, le da incredere in ei insisi si ii stimuleaza sa isi atinga potentialul maxim.

Costul  unei tabere de acest gen este de 8500 lei