Sa il ajutam pe Mihai

Sa il ajutam pe Mihai

Meszaros Mihai Razvan este nascut in data de 15.07.2002 in loc. Cluj Napoca.

A absolvit scoala gimnaziala Vasile Lucacel din Somes Odorhei, in momentul de fata este elev la Liceul Voievod Gelu, la profesionala profil cofetar-patiser.

Familia a stat in Cluj, dar s au mutat in Inau din cauza dificultatilor financiare, au trecut deja 14 ani de cand s- au mutat in Inau. In Cluj locuiau cu fratele mamei, care la randul lui are 3 copii, intr un apartament cu 3 camere in cartierul Gheorgheni. Ideea mutari la Inau a fost pt a locui impreuna ca bunica materna, care locuia singura intr- o casa cu 3 camere si gradina unde aveau sa cultive diverse alimente. O perioada a fost bine dar nu mult timp, deoerece bunica a paralizat si mama a fost nevoita sa ramana acasa sa o ingrijeasca pe ea si pe sora mai mica a lui Andrei. Cam in aceeasi perioada tatal lui Andrei a inceput sa bea si succesiv a plecat din casa.

Situatia lor materiala este precara. Casa unde locuiesc trebuie renovata, avand mai multe crapaturi structurale din cauza miscarii terenului, nu au pardoseala de ciment ci de pamant batut acoperit de scandura de lemn.

Mama nu are resurse financiare pentru a se aprovizioneze cu lemne pentru a incalzi camera-bucatarie unde petrec majoritatea timpului.

Mihai este un copil educat, are dorinta de a invata bine, motivat de a castiga pentru a putea incepe o viata independenta si pentru a- si putea ajuta familia; are note bune la scoala profesionala pe care o frecventeaza in clasa 9, unde va urma alti 3 ani de instruire superiora.

Dat fiind situatia familiara precara, Mihai a gasit posibilitatea de-a sta in timpul saptamanii intr-un internat la Zalau la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”.

Ajutorul de care Mihai ar avea nevoie ar fi:

  1. Plata internatului scolar incepand cu anul scolar 2017-2018 pana la terminarea studiilor (c.a. 280 lei/luna)
  2. Ajutor pentru materiale scolare (rechizite, carti, alte materiale necesare).
  3. Ajutor cu imbracamintea necesara.

Va multumim pentru disponibilitatea pe care o demonstrati,

Cu deosebita consideratie

Francesco Guarnaccia

Presedinte Sos Bambini Romania