Sa îl ajutam pe George

Sa îl ajutam pe George

George este elev al Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău începând din anul 2016 (în anul școlar 2016-2017 a început studiile la învățământul profesional). În cei doi ani, a fost preocupat să învețe, să dobândească cunoștințe și deprinderi specifice meseriei alese, nu a absentat nemotivat de la cursuri, a avut un comportament demn atât la școală cât și la unitățile unde își desfășoară practica.

George provine dintr-o familie cu cinci copii din localitatea Zimbor, localitate in care a urmat clasele I-VIII. S-a înscris în clasa a IX-a învățământ profesional calificarea Ospătar, vânzător in unități de alimentație din mai multe motive: dorința de a avea o calificare la finalul studiilor, posibilitatea de a mai lucra în timpul studiilor pentru a obține un venit suplimentar, precum și pentru bursa profesională primită de elevii de la învățământ profesional.

Mama a părăsit familia, fără să își mai sprijine în nici un fel copiii. Potrivit procurorilor, tatăl  „a avut un comportament de natură să pună în primejdie gravă dezvoltarea fizică, psihică şi morală a celor patru copii minori ai săi, prin măsuri şi tratament violente, agresive, umilitoare”.
Ca urmare a evenimentelor din familie, psihologii au apreciat că cei patru copii ai familiei au crescut într-un mediu conflictual, marcat de numeroase evenimente traumatizante şi perturbatoare dezvoltării lor fizice şi psihice.

Viața s-a arătat destul de grea pentru George, greutățile și problemele din familie au făcut ca în clasa a IX-a, George să locuiască o perioadă la un văr în Zalău, apoi în clasa a X-a, ca urmare a practicării unui sport – boxul – antrenorul său i-a oferit sprijin  și i-a asigurat cazarea în spațiul pe care îl au în administrare. Pe parcursul celor doi ani de școală George a fost nevoit să se descurce doar cu alocația de copil și bursa profesională, familia nereușind să îl sprijine financiar.

Sportul practicat de George l-a făcut mai disciplinat, l-a ambiționat, i-a permis să participe la concursuri și campionate de profil. George este o fire liniștită, nu îi place să își expună problemele, a preferat să se lupte singur cu  greutățile întâmpinate. A încercat să sprijine și frații mai mici care au rămas la școală la Zimbor, a menținut legătura și cu sora mai mare, plecată la Cluj.

La finalul clasei a X-a, din cauza unei probleme de sănătate (mâna ruptă) a trebuit să facă o pauză în practicarea boxului, astfel că la începutul clasei a XI-a George s-a lovit de o nouă problemă – cazarea pe durata școlii, naveta fiind dificilă în condițiile date (problemele grave din familie).

Ajutorul de care George ar avea nevoie ar fi:

  • asigurarea cazării în internat
  • asigurarea mesei la cantina școlii
  • asigurarea suportului pentru finalizarea studiilor

MULȚUMIM TUTUROR PARTENERILOR PENTRU AJUTORUL ACORDAT

Sabău George Alexandru, a absolvit anul trecut (2019), învățământul profesional, domeniul Turism și alimentație, calificarea Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație. Continuă studiile la liceu (seral), domeniul Turism și alimentație, calificarea Organizator banqueting, absolvent clasa a XI-a seral. A lucrat o perioadă la Centrul comercial Zalău, Value Center (restaurant KFC).