CENTRUL DE ZI MICUL PRINT

CENTRUL DE ZI MICUL PRINT

Centrul Micul Print din Sighetu-Marmatiei a luat nastere in anul 2009 ca raspuns la nevoile socio educative ale copiilor din cartierul Bogdan Voda din Sighetu-Marmatiei. De-a lungul timpului s-au desfasurat programe de after school, formare de voluntari si activitati sociale pentru varstnici. Aceste activitati au fost coordonate de asociatia Frati Minori Capucini prin persoana parintelui Filippo, un preot Italian care a dezvoltat multe proiecte sociale in Sighet.

De la jumatatea lui octombrie 2019, asociatia Sos Bambini a preluat spatiul centrului si a dezvoltat noi servicii si proiecte socio educative. Mai jos o scurta descriere a acestora:

AVEM GRIJA DE VARSTNICII DIN ORAS!!

Proiect “Club pentru varstnici”- acest proiect a fost preluat de catre asociatia Sos Bambini si are ca scop principal oferirea unui spatiu pentru varstnicii din oras, unde ei pot sa se simta apreciati, utili si chiar sa fie implicate in activitati de voluntariat. Varstnicii se intalnesc de doua ori pe saptamana, socializeaza, joaca jocuri de societate, participa la ateliere creative, sarbatoresc zile de nastere si participa din punct de vedere culinar  la diferite evenimente din centru(de obicei gatesc prajituri pentru copii).

COPIII SI ADOLESCENTII DIN CTF SUNT O PRIORITATE!

Proiect “Grupul celor mici” acest proiect se adreseaza copiilor cu varsta de 6-12 ani din sistemul de protectie a copilului. Isi propune sa ofere un spatiu de dezvoltare armoniosa a copiilor. In cadrul acestui proiect se deruleaza atat activitati cu specific ludic cat si activitati formative. Se incearca ca prin joc si joaca sa se transimita notiuni de viata independenta si mai ales sa se dezvolte diferite abilitati. Se pune mult accent pe cresterea stimei de sine si sentimentului de apartenenta. Ne dorim sa parcurgem un drum impreuna cu acesti viitori oameni Mari care au nevoie de toata grija si indrumarea care li se poate oferi

Proiect “Grupul de adolescenti” proiectul se adreseaza tinerilor cu varsta de la 14 ani in sus. Se axeaza mult pe pregatirea pentru parasirea sistemului de protectie a copilului. Majoritatea activitatilor au ca si scop sa ii ajute sa se adapteze la viitoarea lor viata. Invata sa gateasca, sa se organizeze financiar, sa faca un CV, cum sa se descurce la un interviu pentru un loc de munca etc. Pe langa activitatile de dezvolare persoanala, tinerii vizioneaza filme impreuna, sarbatoresc zile de nastere si ies in oras impreuna.

SCOALA E PE PRIMUL LOC!

Proiect “Recuperare scolara”- in cadrul acestui proiect ne propunem sa umplem “lipsurile” pe care copii si tinerii le au in ceea ce priveste nivelul scolar. Avem elevi voluntari care lucreaza cu ei la materiile de baza precum si la limbile straine. Abordarea este bazata pe invatamant non formal, se utilizeaza metode alternative moderne menite sa stimuleze participarea activa la proiect. Sunt stabilite obiective trimestriale si sunt revizuite catre echipa de proiect pe baza aportului voluntarilor implicati .

NE PREGATIM PENTRU PIATA MUNCII!

Proiect “Atelier de croitorie”- in cadrul acestui proiect ne propunem sa pregatim copiii pentru integrarea pe piata muncii. Avem o croitoreasa voluntara care ii invata pe copii sa coasa. Incercam sa valorificam obiectele pe care le realizeza si astfel sa asiguram un mic venit pentru a forma o cultura  a muncii prin ideea de retributie.

O CASA FRUMOASA…

Asa cum spune si titlul proiectului, centrul Micul Print isi doreste sa fie o “casa” pentru cat mai multi beneficiari care vin cu drag sa creasca frumos impreuna si sa fie cetateni responsabili sau chiar sa ofere ceva inapoi societatii prin intermediul voluntariatului.